Blogg om hestene og aktivitetene på Øvergård

13. nov, 2017

Elviria, kaldblodshoppa mi, som etterhvert har blitt en habil turleder i skog og fjell, går videre som skolehest. Jeg vil prøve å jobbe henne litt mere inn til dressurbanen og etterhvert sprangbanen. Elviria har som travere flest, ikke den ridehest muskulaturen i ryggen som kreves for å bære seg selv og rytter stødig og rolig på bane. Ho trenger foreløpig stor plass, og blir derfor frustrert på den lille banen, og velger å stoppe opp! Dette jobber vi nå med å få bort. Hun må få jobbet opp muskulatur i rygg og bakpart, og med generell dressur og lydighet. Jeg longerer og tømmekjører endel, for å styrke henne og mykgjøre muskulaturen hennes, samt bygge bærende muskulatur. Jeg vil at ho skal sette bakfotene lenger under seg, og dette vil komme når ryggmuskulaturen er på plass. Vet ikke helt om det noen gang blir å skje, men jeg jobber i den naive tro på at det skal bli bedre. Noen dressur diva blir ho nok aldri, men en brukbar brukshest og skolehest ønsker jeg at ho skal bli. Disse mørketidsmånedene som vi har opphold i kursvirksomheten på gården, bruker jeg i stor grad til egen trening på hestene. Særlig Elviria må finne seg i å bli daglig trent for å bli forbedret. Elviria kan til tider være en håndfull for mye, uten å bli dum. Noe som gjør at hun for bli her. Ho er fantastisk å holde på med fra bakken, utrolig snill og rolig og trofast. Så frustrasjonen som ho viser til tider i ridningen, er rett og slett mangel på forståelse. Ho må lære og jeg må være tålmodig læremester🤪!

13. nov, 2017

Det er jo skammelig lenge siden sist jeg har skrevet noe her! Men altså...høstens ridekurs er ferdig, og både stallmannskapet og hestene har en velfortjent pause fra kurs og kunder, til medio februar. Dette fordi vi ikke har ridehall, og velger en avslappet mørketid uten stress med glatte veier og mørket. Det er imidlertid åpent på dagtid, og lørdager for turridning. Jeg har også i denne perioden anledning til å gjøre dressurarbeid, både fra bakken og på ryggen, med hestene. I tillegg hovstell, utstyrsoppgradering/stell, og annet forefallende arbeid. Stalljentene holder hestene i gang i disse mørke vintermånedene. Det er viktig for hestene, at de ikke blir usosiale i løpet av ferien🙂.

21. mai, 2017

Det er ikke lagt inn noen video

25. apr, 2017

Jeg tror faktisk det er litt vår nå...🙂! Det er iallefall bar asfalt på veien. Grusveiene er i full teleløsning, skikkelig gelè-aktig. Skikkelig gøy er det, å ri på gjørmete veier. Egentlig er det minner fra ungdomsårene. Full fres på gjørmete vårveier - endelig får hestene strekke på bena. Vi er ferdig med grynning i djup snø! Deilig det òg..., men alt til sin tid. Hestene røyter MYE! Akkurat dèt er jo et sunnhetstegn. En hest som må barberes om våren fordi den ikke slipper pelsen, har det ikke så bra i kroppen sin. Så jeg takker for de pelsbelagte barna som steller hester og ser ut som store samojed`er., og for et pelsbelagt gårdstun. Det er så koselig å se når sjura og kråka henter pels for å kle reiret sitt med!

18. apr, 2017

Skiføret er fortsatt inntakt, og det er veeeldig lite vår i Ballangen. Det sies at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves...så det, setter vi vår lit til, akkurat nå! Det blir sikkert sommer i år også! Hestene har såvidt begynnt å røyte vinterpelsen, og det er jo et fint vårtegn. Nye ridekurs starter opp i uke 17, og vi har allerede nesten helt fult i sommerens rideleir-uker, og det er vi takknemlig for. Kurs for voksne nybegynnere starter gleder jeg meg alvorlig mye til. Det tror jeg blir skikkelig gøy. En livlig gruppe med voksne ser frem til å nå målet om å ri i det fri, på tur i skog, mark og fjell, med kaffetermosen i saltaska. Jeg er så overbevist om de vil klare det, uten problemer i løpet av 7 uker. 🙂